Uutisia

Päivitetty

Myös Uutta ry oli mukana pohtimassa Uudenmaan järjestöjen yhteistyötä ja tulevaisuutta. Uudellamaalla toimii yli 1700 sote-järjestöä. Kysymys kuului, kannattaako kaikki tehdä 1700 kertaa vai voisimmeko yhdessä toimia tehokkaammin?Suuret kiitokset kaikille Uudenmaan sote-järjestöjen tulevaisuusfoorumissa mukana olleille! Tästä on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin #kumajafoorumi ...

View on Facebook

Ihmisellä on oikeus saada apua löytääkseen työtä jolla elää – työttömyydestä rankaiseminen ei kuulu sivistyneeseen ja inhimilliseen yhteiskuntaan! Siksi nyt on syytä juhlaan: epäonnistunut ja nöyryyttävä aktiivimalli poistuu käytöstä 1. tammikuuta 2020.

Aktiivimalli on kohdellut työttömiä työnhakijoita epäoikeudenmukaisesti ja tehnyt työttömyysturvasta monimutkaisen, mutta nyt sen aika on ohi. Kiitos sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen, kiitos hallitus, kiitos valo joka pitkän ja pimeän oikeistohallitustaipaleen jälkeen näyt tunnelin päässä!

Me haluamme auttaa ihmisiä parantamaan osaamistaan ja parantaa työnsaantimahdollisuuksia aidosti! Kohti #kaikille reilua ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa! 🔥💪🏾🎉

#budjettiriihi2019 #vasemmisto
...

View on Facebook

Aktiivimalli kumoon ja aktiivisuus kunniaan

Työttömät ovat olleet käärmeissään Sipilän hallituksen aikana käyttöön otetusta aktiivimallista, jolla työttömyysturvaa on leikattu rangaistuksenomaisesti. Sillä on aiheutettu kiusaa ja vaivaa työttömille ja työllistetty työttömyyskassoja ylimääräisellä byrokratialla.

Työttömyys sellaisenaan on jo suuri kärsimys, eikä aktiivimallin leikkuria olisi tarvittu. Aktiivimalli on koettu monin tavoin epäoikeudenmukaiseksi. Aktiivimallin leikkuri on kohdistunut eri tavoin eri paikkakunnilla asuviin, eri ikäisiin ja eri aloille kuuluviin työttömiin.

Nyt kun hallitus on vaihtunut, on syytä olettaa, että lupausten mukaisesti aktiivimalli puretaan. Huolta herättää se, että purkaminen tapahtuu vasta vuoden vaihteessa, jos vielä silloinkaan, ja lisäksi se, että Rinteen hallituksen ohjelmassa sovitut korvaavat toimet mahdollisesti heikentävät nekin työttömyysturvaa ja työttömän oikeuksia.

Työttömien hyvinvointia ja työkykyä tulee lisätä, jos halutaan vähentää syrjäytymistä. Tulee lisätä yleistä työllisyyttä ja palkkatukityötä kaikille niille halukkaille, jotka eivät muuten työllisty. Pitää lisätä koulutusta ja kuntoutusta. Erityisesti pitkäaikaistyöttömiä varten pitää räätälöidä erilaisia portaita kohti tavallista työelämää.

Myös työttömät haluavat osallistua yhteiskuntaan tasaveroisina muiden kanssa. Kyykytys ei tuo oikeutta työttömille eikä johda reiluun ja asialliseen työelämään. Sanktioiden sijaan tulisi keskittyä enemmän työttömien oikeuksien ja mahdollisuuksien lisäämiseen polkuna kohti täystyöllisyyttä ja aktiivista elämäntapaa.

Uudenmaan Työttömien Yhdistyksen - UUTTA ry:n hallitus
...

View on Facebook